Γραμματοσειρές και Λογότυπα

From The Evanescence Reference
Article.png Fonts and Logos is available in english. See the article

Fonts and Logos está disponible en español. Ver el artículo

Fonts and Logos è disponibile in italiano. Vedi l'articolo

Fonts and Logos está disponível em português. Ver o artigo

Αυτή είναι μία ολοκληρωμένη λίστα των γραμματοσειρών που έχουν χρησιμοποιήσει οι Evanescence στη διάρκεια της καριέρας τους. Μερικές αυθεντικές γραμματοσειρές δεν είναι διαθέσιμες δωρεάν, αλλά πάντα υπάρχουν δωρεάν παρεμφερείς ή και σχεδόν ίδιες γραμματοσειρές.


Γραμματοσειρές

Evanescence EP

Packard Antique Regular

Packard Antique Regular (από το Typographer Mediengestaltung)
-Αυτή δεν είναι η πραγματική γραμματοσειρά, αλλά είναι αυτή που προσεγγίζει πιο πολύ την αυθεντική που μπορεί να βρεθεί στο Internet.
Packard Antique


Origin

Trebuchet MS

Trebuchet MS (by Microsoft Corp.)
-Η γραμματοσειρά χρησιμοποιήθηκε για τον τίτλο του album, για τους τίτλους τον τραγουδιών, τους στίχους και τις σημειώσεις. Χρησιμοποιήστε κενά ανάμεσα στα γράμματα για να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό του album.
Trebuchet MS

Lilith

Lilith (by David Rakowski)
-Αυτή η γραμματοσειρά χρησιμοποιήθηκε στις σημειώσεις για τα ονόματα των Amy, Ben και David δίπλα από τις εικόνες τους. Φαίνεται πως είναι η έμπνευση πίσω από το αυθεντικό λογότυπο των Evanescence (αυτό φυσικά είναι μόνο μία υπόθεση).
Curly Art Nouveau


Fallen

Evanescent (Aeryn)

Evanescent (by Aeryn)
Το λογότυπο των Evanescence όπως προκύπτει με τη γραμματοσειρά 'Evanescent' από τον Aeryn

Evanescent (Gyakusetsu)

Evanescent (όπως τροποποιήθηκε από τον Gyakusetsu)
-Το λογότυπο του εξώφυλλου και το παρόν λογότυπο του συγκροτήματος καθώς και οι τίτλοι των στίων των τραγουδιών.
-Περιέχει έναν πρόσθετο χαρακτήρα (το Α με την μακριά ουρά από το καινούργιο λογότυπο) και μερικούς διορθωμένους χαρακτήρες για περισσότερη ευστοχία. Επιπλέον, το λογότυπο Fallen (εμφανίζεται αν πληκτρολογήσετε το σύμβολο ± (alt+0177).
Τα λογότυπα των τραγουδιών όπως προκύπτουν από την τροποποιημένη γραμματοσειρά 'Evanescent'

Garamond

Garamond Premier Pro (Semibold) (adobe systems inc.)
-Χρησιμοποιήθηκε στις σημειώσεις και το tracklisting της πίσω όψης. Επίσης χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα [Discography/gr#Singles|Singles]] της περιόδου του Fallen και στο Live CD/DVD set Anywhere But Home. Μία ελαφρώς τεντωμένη έκδοση χρησιμοποιήθηκε για το Radio Single του Imaginary.
Apple Garamond

Anywhere But Home

Anywhere (Gyakusetsu)

Anywhere (από τον Gyakusetsu)
-Χρησιμοποιήθηκε για το λογότυπο και το tracklist. [Αυτή η γραμματοσειρά φαίνεται ωραία σε μικρό μέγεθος, όπως φαίνεται πολύ τραχιά όταν μεγεθύνεται. Δε συνίσταται η χρήση της ως βασική γραμματοσειρά.]
-Δεν έχει κεφαλαία γράμματα.
Anywhere But Home

Anywhere (Brittany)

Anywhere But Home (από τη Brittany)
-Το ίδιο με την προηγούμενη γραμματοσειρά, λίγο πιο σωστή σε ό,τι αφορά το αλφάβητο (φαίνεται καλύτερα όταν μεγεθύνεται και όταν χρησιμοποιείται ως βασική γραμματοσειρά).
-Δεν έχει κεφαλαία γράμματα.
Anywhere But Home


The Open Door

Hoefler Text (Bold)

The Last Font I'm Wasting On You (Mirror) (από τον Gyakusetsu)
-Η επίσημη γραμματοσειρά που χρησιμοποιήθηκε για τους τίτλους των τραγουδιών στο οπισθόφυλλο και στο ένθετο ονομάζεται Hoefler Text (Bold). Η πραγματική γραμματοσειρά είναι μία τροποποιημένη "στο χέρι" συλλογή από την οικογένεια γραμματοσειρών Storm Jannon που δεν είναι διαθέσιμη στο κοινό. Το The Last font I'm Wasting On You είναι μία γραμματοσειρά δημιουργημένη από fans που είναι αρκετά όμοια με την αυθεντική, όχι όμως επίσημη. Το αρχείο .ttf περιέχει επίσης ένα 'e' λογότυπο και το λογότυπο "the Open door" από το εξώφυλλο του album.

Δείτε παράδειγμα της ανεπίσημης γραμματοσειράς στο λογότυπο του Call Me When You're Sober:
Call Me When You're Sober
Σε σχέση με το αυθεντικό λογότυπο του Call Me When You're Sober:
Call Me When You're Sober

Goudy Old Style

Goudy Old Style (Italic, Regular, Bold) (Microsoft corp.)
-Χρησιμοποιήθηκε για τους στίχους, τις σημειώσεις και όπου αλλού υπάρχει κείμενο στο album. Είναι διαθέσιμη με το πακέτο γραμματοσειρών των Windows.
Goudy Old Style

Curly Art Nouveau

Curly Art Nouveau (House of Lime)
-Χρησιμοποιήθηκε στην προώθηση του The Open Door. Περιέχει τις διακοσμήσεις των λογότυπων και άλλους καμπύλους χαρακτήρες, συμπεριλαμβανόμενου αυτού που χρησιμοποιείται στο λογότυπο της πρώτης έκδοσης του EvThreads.com και στο Evanescence.com.
Curly Art Nouveau

FrankRuehl

FrankRuehl (The Monotype Corporation)
-Επίσης χρησιμοποιήθηκε στην προώθηση του The Open Door. Χρησιμοποιήθηκε και στο radio promo για το Call Me When You're Sober και σε άλλα λογότυπα.
FrankRuehl

H εξέλιξη του λογότυπου

Παλιό Λογότυπο

Το λογότυπο όπως φαίνεται στο Evanescence EP και στο Origin. Είναι πολύ τραχύ.Η μόνη διαφορά που παρατηρείται στο Origin είναι πως το λογότυπο είναι ελαφρώς θολωμένο σε κάποια σημεία.
Το παλιό λογότυπο

Παλιό 'E' λογότυπο

Το λογότυπο χρησιμοποιήθηκε στο δίσκο και στο πίσω μέρος του ένθετου του Evanescence EP. Επίσης είναι τυπωμένο στο δίσκο του Origin.
Το παλιό 'E' λογότυπο

Λογότυπο της περιόδου του Daredevil

Το παλιό λογότυπο
-Δεν υπάρχει γραμματοσειρά για το παλιό λογότυπο των Evanescence, αλλά στο site των Evanescence πριν το Fallen, υπήρχε ένα vector για το photoshop που είχε το λογότυπο όπως φαίνεται στο Bring Me To Life Daredevil Radio Promo. Προσεγγίζει αρκετά το παλιό λογότυπο, αλλά είναι πολύ πιο καθαρό και ακριβές, με πιο ευθείες γραμμές.
Το παλιό λογότυπο

Το Evanescence λογότυπο


-Το λογότυπο που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε. Χρησιμοποιήθηκε στο Fallen, σε όλα τα singles, και στα promotional προϊόντα. Μπορεί έυκολα να προκύψει από τη γραμματοσειρά 'Evanescent' πληκτρολογώντας τους χαρακτήρες EVan+escéncç (είναι όντως παράξενο, αλλά έχει αποτέλεσμα).
Το Evanescence λογότυπο

Το Νεότερο Λογότυπο


Το λογότυπο της περιόδου των Anywhere But Home και The Open Door
-Η μόνη αλλαγή που έχει είναι η ουρά του A, που είναι πιο μακριά. Χρησιμοποιήθηκε αρχικά μόνο στο εξώφυλλο του Anywhere But Home, αλλά από τις αρχές της περιόδου του The Open Door άρχισε να χρησιμοποιείται παντού, από το εξώφυλλο του album μέχρι τα μπλουζάκια και τα αυτοκόλλητα. Μπορεί εύκολα να προκύψει από τη γραμματοσειρά 'Evanescent' (τροποποιημένη από τον Gyakusetsu) πληκτρολογώντας EVön+escéncç.
Το νεότερο λογότυπο

Ιαπωνικό Λογότυπο

Το λογότυπο σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί στις ιαπωνικές κυκλοφορίες του Fallen και του The Open Door. Διαβάζεται ebaanesensu αφού δεν υπάρχει ο ήχος 'v' στην Ιαπωνική γλώσσα.
Ιαπωνικό Λογότυπο

Κυκλικό 'e' Λογότυπο


Αυτό το λογότυπο είναι το πεζό 'e' και, όταν στραφεί 180o, φαίνεται ακριβώς το ίδιο. Ανάλογα με το ποιον ακούτε, ήταν είτε ένα σύμβολο αρχικά σχεδιασμένο από τον Ben Moody ή σχεδιάστηκε από επαγγελματία υπό την επίβλεψη του Ben και της Amy. Κατά την περίοδο του The Open Door, το λογότυπο υποβλήθηκε σε κάποιες αλλαγές και είναι τώρα πιο λεπτό. Η γραμματοσειρά 'Evanescent' έχει το αυθεντικό λογότυπο (αν και κάπως διαστρεβλωμένο) ως τον χαρακτήρα §, και η γραμματοσειρά 'The Last Font I'm Wasting On You' έχει το νεότερο, πιο λεπτό λογότυπο (χαρακτήρας ©).

Τα ονόματα των διάφορων εκδόσεων του σχεδίου δεν έχουν μεταφραστεί για ευκολότερη επικοινωνία μεταξύ των fans παγκοσμίως.

Simple 'e' Design
Αρχείο από τον Gyakusetsu.
Plain e logo.png Αυτό το σχέδιο χρησιμοποιήθηκε στα βρετανικά CD Singles και στους δίσκους του Single του Everybody's Fool. Αποτελεί επίσης το βασικό γραφικό στο Evanescence iPod.
Blurred 'e' Logo
Blurred e logo.png Το σχέδιο συναντάται στο ένθετο του Fallen, καθώς και σε T-Shirts της περιόδου του Fallen.
Blurred 'e' Logo, Variation
Blurred e logo variation.jpg Το σχέδιο χρησιμοποιήθηκε σε T-Shirts, κουμπιά, αυτοκόλλητα και άλλα αντικείμενα της περιόδου του Fallen.
Thinner New 'e' Design.
Eskinnylogo.png Το λογότυπο όπως εμφανίζεται στην περίοδο του The Open Door.

Το Λογότυπο του Τίτλου του Fallen


Εμφανίζεται στο εξώφυλλο του Fallen. Αυτό το λογότυπο προκύπτει πολύ δύσκολα από την αυθεντική γραμματοσειρά 'Evanescent' (από τον Aeryan), και έτσι έχει συμπεριληφθεί στην τροποποιημένη έκδοση. Για να εμφανιστεί το λογότυπο, πληκτρολογήστε τον χαρακτήρα ± (σημείωση: πρέπει να έχετε την τροποποιημένη έκδοση της γραμματοσειράς)
Fallen

Το Λογότυπο του My Immortal

Ευχαριστούμε τον Gyakusetsu για τον σχεδιασμό αυτού του αρχείου.
Αυτό το σχέδιο εμφανίστηκε την περίοδο που το My Immortal κυκλοφόρησε ως single. Είναι άγνωστο αν αυτό το σύμβολο έχει κάποια συγκεκριμένη έννοια ή όχι. Θα το βρείτε σε όλες τις διεθνείς κυκλοφορίες του single (εκτός από τις βρετανικές). Ακόμα, χρησιμοποιήθηκε σε ένα ρούχο, που ήταν διαθέσιμο μέσω του επίσημου ηλεκτρονικού καταστήματος. Το αποθέματα αυτού του αντικειμένου έχουν τελειώσει από πολύ νωρίς.
Το σύμβολο του My Immortal

Το Λογότυπο του Anywhere But Home

Το λογότυπο βρίσκεται στα εξώφυλλα όλων των διεθνών κυκλοφοριών του Anywhere But Home.

Το Λογότυπο του Anywhere But Home

Τα Λογότυπα του The Open Door

To Λογότυπο του The Open Door


Εμφανίζεται στο εξώφυλλο του The Open Door και στα περισσότερα προϊόντα αυτής της περιόδου. Το λογότυπο περιλαμβάνεται στη γραμματοσειρά 'The Last Font I'm Wasting On You' και προκύπτει αν πληκτρολογήσετε το χαρακτήρα ®. Αντίθετα με τη δημοφιλή άποψη, το λογότυπο δεν μπορεί να παραχθεί πληκτρολογώντας "the open door" με τη γραμματοσειρά του Anywhere But Home. Όντως υπάρχουν πολλές ομοιότητες, αλλά δεν ταιριάζουν όλοι οι χαρακτήρες κατάλληλα έτσι ώστε να σχηματιστεί το κανονικό λογότυπο.
The Open Door

Το Αγκαθωτό Σχέδιο

Τα ονόματα των διάφορων εκδόσεων του σχεδίου δεν έχουν μεταφραστεί για ευκολότερη επικοινωνία μεταξύ των fans παγκοσμίως.

Plain Thorny Logo Design
Αρχείο από τον orgo.
Το αγκαθωτό λογότυπο από το The Open Door. Era.
Αρχείο
Αυτό το σχέδιο χρησιμοποιήθηκε ως βάση για όλα τα άλλα σχέδια.
Thorny Logo With 'e'
Αρχείο από τον orgo.
Το αγκαθωτό λογότυπο από τη θήκη του The Open Door
Αρχείο
Το σχέδιο αυτό βρίσκεται στη θήκη του The Open Door, στο single του Call Me When You're Sober και διάφορα άλλα.
'Evanescence The Open Door' Logo Design
Αρχεία από τον Padron_Rock.
Evanescence The Open Door logo Design
Αρχείο
Το λογότυπο όπως εμφανίζεται στο εξώφυλλο του The Open Door.
Παραλλαγές

Evanescence The Open Door Logo Design Faded
File
Η σβησμένη έκδοση, που βρίσκεται σε όλες τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές εκδόσεις του album.
Colored Design
File
Το ίδιο με το προηγούμενο, χρωματισμένο.
Evanescence The Open Door Logo Design.
File
Αυτή η έκδοση βρίσκεται σε όλες τις κυκλοφορίες της Λατινικής Αμερικής. Τα χρώματα είναι πιο σκοτεινά.

Το Σχέδιο του CD

Cd ArtΕίναι το σχέδιο που βρίσκεται στο δίσκο του The Open Door. Ευχαριστούμε τον Gerard Armando .
The Open Door Cd Art

Το Λογότυπο του EvClub

Μπορείτε να το δείτε στο EvFanClub.com. Η γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται είναι: η γραμματοσειρά 'Evanescent' και μία παραλλαγή της γραμματοσειράς 'Kozuka Gothic Standard (L)' (που διανέμεται με την Adobe® Creative Suite 2 και δεν είναι δωρεάν), που έχει συμπιεστεί έτσι ώστε το πλάτος των χαρακτήρων να είναι ίσο με το 80% περίπου του αρχικού τους πλάτους.
Το Λογότυπο του EvClub

Το Λογότυπο του EvThreads

Τα λογότυπα του EvThreads όπως μπορείτε να τα δείτε στη διεύθυνση EvThreads.com. Είναι παρόμοιο με το λογότυπο του EvClub, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τις ίδιες γρμματοσειρές: χρησιμοποιήθηκαν οι 'Evanescent' και η ίδια παραλλαγή της 'Kozuka Gothic Standard (L)' που χρησιμοποιήθηκε στο λογότυπο του EvClub. Επιπρόσθετα, ο τίτλος διακοσμήθηκε με ένα χαρακτήρα της γραμματοσειράς 'Curly Art Nouveau' (House of Lime).
Το Λογότυπο του EvThreads

Είναι αξιοσημείωτο πως ο fan Craig Brasco σχεδίασε ένα λογότυπο για το EvThreads που χρησιμοποιείτο μέρχι τις αρχές Μαΐου του 2007. Το λογότυπο άλλαξε όταν άλλαξε και η διαχείριση του forum.